Hvorfor Organic-Choice?

Hvad er Organic Choice?

Som du ser Organic Choice lige nu, er en virksomhed i sin spæde begyndelse.
Virksomheden er pt. Ved at lave de første undersøgelse, om hvorvidt det er efterspørgsel for tøj i økologisk lammeuld, merino og økologisk bomuld til billige priser.

Vi har i mange år beskæftiget os med julesweatre på www.jule-sweaters.dk – hvor vi har været med til at starte denne trend i Danmark, og herefter startet webshops i det meste af Europa.

Her har vi selv stået for produktion, design og salg af vores varer, og derfor har vi valgt at udvide sortimentet med ordinært klassisk herretøj i økologiske materialer til konkurrencedygtige priser.


Det samme har vi gjort med vores Julestrik, hvor en stor del af vores produktion lever op til de allerhøjeste certificeringer indenfor tøjprodukt miljø- og ikke mindst arbejdsvilkårsmæssigt.

Mange spørger ofte, hvor vi ikke producerer vores tøj i Europa.

Det er der en simpel forklaring på. Det meste tøj der er ”Made in Europe”, er kun syet færdigt i Europa. Med andre ord er tekstilerne importeret fra andre verdensdele, og ofte også forarbejdet et helt andet eller tredje sted. Derfor sparer man egentlig ikke det store på Co2 balancen, men det lyder selvfølgelig godt. Desværre ofte lidt bedre end det egentlig er. Derudover er Europæisk arbejdskraft langt mere omkostningsfuldt, og i sidste ende havner den regning altid hos forbrugeren/dig der læser dette.

Derfor har vi hos Organic-Choice valgt en anden tilgang.

Vi sætter fokus på at vælge vores Lammeuld, Merino Uld og Bomuld fra farme og plantager, der har økologi og bæredygtighed i højsædet.

På den måde sikrer vi, at vi køber vores tekstiler ind fra pålidelige kilder, hvis produkter lever op til vores kriterier.
Disse tekstiler ankommer så til vores fabrikker, der er bygget op omkring bæredygtighed. Det vil sige, at det er fabrikker, der er bygget til at leve op til de højeste bæredygtighedskrav. Indsamling af spildevand, solenergi og miljørigtige maskiner er nøgleord heromkring.

Utroligt mange spørger til vores fabrik, hvilket vi helst ikke deler. Ikke fordi at vi har noget at skjule, men simpelthen fordi at tøjindustrien, desværre, er konkurrencepræget + kold og kynisk.

Vi arbejder dog på, at skræddersy vores kommende kollektion og kampagnemateriale, så det hele bliver så transparent som muligt.

Dertil kan det tilknyttes, at det er besværligt at finde tekstilcertificeringer indenfor især Uld. Økologisk Lammeuld og økologisk Merinould er ikke lige så nemt, at kunne dokumentere som f.eks. Bæredygtigt Bomuld, hvor der findes et hav af certificeringer / standarder, som man skal betale i dyre domme for at erhverve sig.


Dog er vi konstant opdaterede på både fabrik, materialer og indkøb så vi sørger for, at vi kan tilbyde bæredygtigt tøj til nogle af markedets allerbedste priser.

Men vi håber, at du vil give vores webshop et kig, og forhåbentlig finder du en ny økologisk pullover, økologisk rullekrave eller en bæredygtige tee shirt i Økologisk bomuld.